Startsidan!
Startsidan Startsidan
+INFORMATION
+PRODUKTER
+NYHETER
+EVENEMANG
-RECEPT
|DokumentRecept
|DokumentFläderblomssorbet
|DokumentMors Lilla Olle
|DokumentSambucus Drink
|DokumentSilvia Drink
|DokumentSurkärring
|DokumentVargtass Soft Drink
|DokumentVargtass Strong Drink
|DokumentSök efter recept
+LÄNKAR
+BRUNNEBYHALLEN
+ÅTERFÖRSÄLJARE
.
Länk till karta
.
Restaurang Bettina
.
Till Borensberg portalen!
.
Powered by Enburk

Fläderblomssorbet

  • 5 dl vatten

  • 2 dl socker

  • 2 dl outspädd Brunneby Fläderblomssaft

  • ½  pressad citron

  • Citronmelissblad

Koka upp 2½ dl vatten och sockret under omrörning, så att sockret löser sig och lagen blir simmig. Låt den kallna.

Blanda den kalla lagen med saft, resterande vatten och citron i en bunke.  Frys in blandningen eller kör den i glassmaskin. När den är halvfrusen ska den tas ut och vispas porös med elvisp. Frys igen.

Ta fram massan efter någon timme, vispa igen. Nu behöver den minst 5 -6 timmar i frysen. Skeda upp sorbeten med kalla skedar eller använd glass-skopa. Garnera med citronmeliss och kanske färska eller frysta bär.

  © 2008-2010 Brunneby Musteri | Kontakt: brunnebymusteri@boremail.com | http://www.enburk.se